Криптовалутата „ТИТАН“ што пропадна поради историската несреќа за околу еден ден е 0 американски долари

[Мит колапс] Историска несреќа што падна на 1 / 4,2 милијарди за еден ден Митската криза на кризата на инвестициската алхемија на виртуелната валута „Ironелезен титаниум (ТИТАН)“

Криптовалутата „ТИТАН“ што пропадна поради историската несреќа за околу еден ден е 0 американски долари

[Мит колапс] Историска несреќа што падна на 1 / 4,2 милијарди за еден ден Митската криза на кризата на инвестициската алхемија на виртуелната валута „Ironелезен титаниум (ТИТАН)“

1Историска несреќа што падна на 1 / 4,2 милијарди на ден Виртуелната валута „ТИТАН“ е знак за обезбедување на вредноста на крипто-средството „ONЕЛЕЗ“ Виртуелната валута „Ironелезен титаниум (ТИТАН)“ е 4,2 милијарди на ден историска несреќа што падна на една третина Митот за инвестиции во алхемијата е пред пропаст

Спектакуларна крипто валута крипто валута:Titелезниот титаниум (ТИТАН) паѓа од 60 на 0 долари за помалку од еден ден

Криптографски средства (виртуелна валута) „Ironелезо титаниум (ТИТАН)“ издадено од „Ајрон финансис“ на САД одеднаш падна、Скоро безвредно、2021Околу 14:00 часот на 16 јуни 2014 година, беше достигната високата цена од 1TITAN = 64,19 УСД.。

33Половина цена до долари (околу 3.600 јени)。Ова е “Продажба на паника “Следната врата、17Падна на 0,000000015109 $ (скоро нула), фактор од 4,2 милијарди на ден (според податоците на CoinGecko).

Според една теорија、Падот на ТИТАН、Постои нешто што развивачот на криптовалути беше „ќилим“ што го напушти проектот и избега со инвестициски средства。

Iron Finance е финансиран од истакнат и брутален инвеститор милионер Марк Кубан ...

Марк Кубан, сопственик на грубиот милијардер кошаркарски НБА тим Далас Маверикс(Марк Кубанец)Е、Криптовалута Ironелезо титаниум (ТИТАН) беше еден од инвеститорите изгорени во спектакуларна крипто-несреќа што падна од 60 на 0 долари за помалку од еден ден.。


Марк Кубан, истакнат инвеститор во финансирање на железо(Марк Кубанец)Исто така, нашироко се соопштува дека。617 март、Блумберг、Марк Кубанец(Марк Кубанец)Но、По неодамнешниот пад на цените、Пријави дека објаснил дека главните монети имаат потреба од регулација。

По е-пошта до Блумберг、Што научил од инвестирање、Ја објасни потребата за регулирање на главните монети。

Инвеститорот Марк Кубан(Марк Кубанец)Разговори за потребата од регулација

Во која било нова индустрија、Не само за да заработам пари、Ризикувајте за да научите。Во управувањето со DiFi、Важно е да се пресмета профитот итн.、Занемарив да пресметам важни индикатори。Износот на инвестицијата е、Сите “Јас “Кога “Т. “Не беше доволно голем за да почувствувам потреба за обележување。

Сепак、Ако сакате лекции、Вистинскиот проблем е регулаторно прашање。Многу играчи、Tryе се обиде да воспостави застоена монета со новите L1 и L2。За победникот、Beе биде многу профитабилна деловна комисија и арбитража。

Што е стабилна паричка、Потребни се регулативи за да се дефинира каков вид колатерал е дозволен。1Дали барате еден долар за доларот?、Или дефинирате прифатливи опции за колатерал како што се американските државни благајни?。

Кога колатералот што може да се нарече стабилна паричка не е еден-на-еден、Неговата пресметка на ризик е јасно дефинирана за сите корисници、Дали треба да се одобри пред објавување?

Веројатно、За стабилните монети да бидат корисни、Имајќи предвид дека мора да вреди стотици милиони јени или повеќе、Мислам дека треба да се регистрирам。

Друга теорија、Бидејќи цената на ТИТАН падна、Довербата во ТИТАН започна да испарува.。Голем инвеститор наречен кеш „кит“、Затоа што предизвика дополнителна паника、Се случи спирала на смртта。

Резултат на голем број продажби、ТИТАН минатата недела、Изгубете ја скоро целата вредност、6Цените беа над 60 УСД на 16 март、Следното утро падна нешто над 0 УСД。

Што е ТИТАН што предизвика историска несреќа за само еден ден?、За каква виртуелна валута станува збор?

Оригинална намена на железен титаниум (ТИТАН) = Виртуелна валута за начините на плаќање

1Историска несреќа што падна на 1 / 4,2 милијарди за еден ден Виртуелната валута „ТИТАН“ е знак за обезбедување на вредноста на крипто-средството „IRЕЛЕЗ“

Ironелезо титаниум(ТИТАН)Дали е вид на виртуелна валута наречена „стабилна монета“。Што е стабилна паричка?、Виртуелна валута што е поврзана со вредноста на законско средство за плаќање како што се доларот и еврото.。Бидејќи Биткоин, која е типична виртуелна валута, не е поврзана со законско средство за плаќање (реална валута)、Цените варираат、Секако како валута、Направено со фокус на тоа да не може да се користи како шпекулативен производ。

На пример、1Извоз на автомобили по цена од 35 000 УСД по Биткоин、Ако цената падне на 10.000 УСД откако ќе се решите со Биткоин、Можам да добијам само помалку од една третина од цената。Со ова、Ризикот е преголем за да се користи електронска валута како начин на плаќање。

Значи стабилни монети、Со одржување на стапката на размена со реална валута постојана、Гарантира стабилност како валута。ова е、35Исто е како златниот стандард, каде доларот е еквивалентен на унца злато.。За стабилни монети、Можете да помислите на златото како замена на вистинската валута。

енкрипција валута : Titелезниот титаниум (ТИТАН) беше виртуелна валута за која се вели дека „никогаш не се сруши“ ...

зошто、Виртуелна валута со толкава стабилност、И покрај тоа што вистинската валута не падна、42Дали предизвика катастрофална несреќа од сто милионити дел? Тоа е затоа што имаше проблем со самиот систем на железен титаниум (ТИТАН).。

Постојат три вида на стабилни монети。

(1)Законска гаранција за валута
(2)Тип на колатерал на криптовалута
(3)Необезбедени

(1)Тип на колатерал на законско нежно、Врзана е со реалната валута、Ова е главниот тип на стабилна монета.。

(2)Тип на колатерал на криптовалута、Ethereum (ETH)、Основен знак за внимание (БАТ)、Монета од американски долар (USDC) / USDT) и други виртуелни валути、Помалку стабилен од законско обезбедување。

(3)Необезбедениот тип се нарекува „алгоритам стабилна монета“、Не е врзан за вистински или други крипто-валути。Наместо тоа、Контролирајте го износот на издавање користејќи алгоритам、Спречува несреќа。Најниска сигурност на стабилност、3Најмалку популарен од видовите стабилни монети。

Titелезо титаниум (ТИТАН) беше необезбедена алгоритамска стабилна паричка。Непопуларната алгоритам стабилна паричка、Зголемените цени се „неочекувани“ на прво место。Бидејќи、Целта на криптовалутите е да ја стабилизираат вредноста на размената、Ова е затоа што механизмот е да се „спречи пад со спречување на бран“.。Со други зборови, „Ако планината е ниска, долината е плитка“.。

енкрипција валута : Инвестицијата во железен титаниум (ТИТАН) беше наречена „алхемија“

Покрај ТИТАН, Iron Finance、Издаваме Ironелезен титаниум (ТИТАН), што е стабилна паричка поддржана од криптовалута.。Ова железо е、(1)Како што споменавме во、Таа е врзана за монета во УСД, што е стабилна монета поддржана од легално закуп.。

Монети во американски долари、1Поправено на USDC = 1USD。1Како да добиете железо、0.75Потребни се USDC и 0,25 TITAN。Потоа、Како го набавувате ТИТАН? Постојат два начина да го направите ова。1Една е、Како да го купите ТИТАН на размена。Другото е、Депонирајте железо и USDC、Како да го добиете ТИТАН како камата (награда)。

Потоа、Циклусот ќе биде како што следува。

(1)"Добијте ТИТАН (на берзата)" → "Размена 0,75USDC + 0,25TITAN за 1ИРОН" → "Депозит ИРОД и УСД" → (2) "Добијте ТИТАН (како камата)" → "0,75USDC + 0,25TITAN за 1ИРОН" Размена за "...

Она што е важно тука、Бидејќи односот на размената е врзан、Секогаш е „1IRON = 1USDC“。

Со други зборови、2Во циклусот по првиот пат、Можете да купите USDC со попуст од 25% со бесплатен TITAN.。понатаму、USDC, паричка за никулци поддржана од фиат、Има иста вредност како и доларот во реална валута。

Ако цената на трансакцијата од една ONЕЛЕЗНА надминува 1 долар、Можете да го продадете на пазарот за крипто валути、Дури и да падне, може да добиете 1 долар со тоа што ќе го замените за USDC。

Ова е безбедно и сигурно “алхемија “И、Покачување на пазарната цена на железо титаниум (ТИТАН)。првично、1Секој ТИТАН требаше да вреди 0,25 УСД、Цените на трансакциите се зголемуваат поради ширењето на „алхемијата“。Скокна на 64,19 УСД, повеќе од 250 пати повеќе од курсот。

Алхемиска валута што го уништи митот за стабилна монета „стабилност“ : Зошто железниот титаниум (ТИТАН) банкротираше?

Крипто валута за алхемија : Зошто железниот титаниум (ТИТАН) банкротираше? Тоа беше во „стабилноста“ единствена за стабилните монети。Со цел да се поврзе пазарната цена на USDC, што е главна монета поддржана од законско парично средство, со доларот、Операторот USDC мора да поседува одредена сума на долари。Ова е „стабилност“ на стабилните монети。

Слично на тоа、Ајрон Фајнс, оперативна компанија на ИРОН,、Да се ​​поврзе пазарната цена на IRON со USDC、Мора да има USDC。Кога Ironелезниот финансии ќе остане без USDC、Вие нема да можете да разменувате ONЕЛЕЗО за USDC。Ако цената на ONЕЛЕЗОТ е 1 долар или повеќе、Носителите сакаат да продаваат IRЕЛЕЗОК на пазарот за крипто валути со цена од 1 долар или повеќе、Нема проблем затоа што USDC што го поседува Iron Finance нема да се намали。

Сепак、Кога цената оди под 1 долар、Носителот бара од оперативната компанија ИРОН да го откупи USDC。Сепак、Кога цената падне под 1 долар、Носителот ја бара оперативната компанија за ИРОВ да го откупи USDC.、USDC на располагање со IRON Finance се намали、Откупот ќе престане кога ќе исчезне。Инвеститори кои го познаваат овој механизам、Кога цената на ТИТАН почнува да паѓа、Веднаш продадете го ТИТАН и разменете го ONЕЛЕЗОТО за USDC。

Всушност、IRЕЛЕЗ го прима падот на ТИТАН、6На 17-ти март падна на најниска цена од 0,65 долари.。Првично、Оваа несреќа можеше да се искористи за "75 центи USDC и 25 центи ТИТАН по железо"、Ironелезо финансии објави на 17 јуни дека „цената на ТИТАН отиде на нула“、Парирањето веќе не е можно。

Iron Finance, што ја предизвика историската несреќа、„Она што го доживеавме、Историско трчање на модерни високо-технолошки крипто-валути、Тоа е најлошото нешто за протоколот “, коментира тој на Интернет како некој друг.、Купување лутина од инвеститори。

Financeелезо финансирање е новите дигитални валута、Пазарната капитализација на ТИТАН, која стана практично безвредна, достигна врв на 2 милијарди долари (околу 220 милијарди јени).、Тој е помал од главните дигитални валути како што е Bitcoin.。

Исто така、Трансакциите со ТИТАН се сè уште мали。ова е、Доколку цената се зголеми и се врати во првобитната вредност од 0,25 УСД、Затоа што можете да остварите огромен профит со мала инвестиција.。секако、Постои голема можност да исчезне、Инвестирање како акции или лотарија во стечајна компанија е посебен случај.。

некласифицирани8 најнови статии

Веб-страница за курација на криптовалути

„Веб-страница на светска виртуелна валута / криптографска валута / нова меѓународна дигитална валута глобален портал“

Глобално компатибилна виртуелна валута, крипто валута, блокчејн, тип на социјални мрежи, сеопфатна сумарна информација за порталот

Сеопфатна страница за вести за крипто средства, светска база за пренос на информации(Глобална страница)Големи брендови за виртуелна валута, имиња, видови, карактеристики, рангирање, стапка на промена, ликвидност, цени, начини на набавка, пазарна вредност, графикони во реално време, материјали, рангирање на волумен, итн. Технологија / технологија на блокчејн, трговија / купување / продажба на дигитални валути Корисни вести, колумни, теми, написи, споделување информации и ширење на вируси до луѓето ширум светот како страница за вести на сите криптовалути

Ајде да одиме на Месечината со вас како супер трговец со трговци
Виртуелна валута / крипто средства Интернет-страница на меѓународен глобален портал
Гвмг - Глобална група за маркетинг на вируси

CTR IMG
error: Alert: Content is protected !!