Кој е моментумот на пазарот на бикови за виртуелни валути воопшто, вклучувајќи ги Bitcoin и Altcoin?

[Ажурирано рекордно високо ниво] Биткоин(БТК)Криптовалутата собори рекордно високо ниво од 56.000 американски долари Дали криптовалутите ќе продолжат до почетокот на неделата? Altе се зголеми ли алткоинот?

Кој е моментумот на пазарот на бикови за виртуелни валути воопшто, вклучувајќи ги Bitcoin и Altcoin?

Содржина

[Ажурирано рекордно високо ниво] Биткоин(БТК)Обновува рекордно високо ниво од 56.000 УСД. Marketе продолжи ли пазарот со бикови за криптовалути до почетокот на неделава? Altе се зголеми ли алткоинот?

Цената на биткоинот достигнува нов врв од 56.368 американски долари、Воспоставена позиција како еден од највредните средства на планетата。

Биткоин, најголемата виртуелна валута(БТК)Е、Привремено порасна 7,7% на 17 февруари 2021 година по Newујорк、Достигна околу 52.332 долари。Повеќе од пет пати во текот на изминатата година、2021На 16-ти февруари 2014 година, за прв пат дојдов до границата од 50 000 американски долари.。

Bitcoin(БТК)Брз пораст во、Додека некои сметаат дека тоа е симбол на шпекулативниот меур на финансиските пазари、Некои посочија дека тоа го прифаќаат компаниите.。

Американскиот производител на електрични возила (ЕВ) Тесла најавува инвестиција од 1,5 милијарди долари、MicroStrategy, американска софтверска компанија,、Проширена првично објавената конвертибилна обврзница во вредност од 600 до 900 милиони долари、Биткоин со тие пари(БТК)Одлучи да купи。

202119 февруари 2014 година Пазарната капитализација на криптовалутите за прв пат надмина 1 трилион американски долари.。

Bitcoin(БТК)Цената надминува 55.300 УСД、Пазарната капитализација надминува 1 трилион долари

202119 февруари 2014 година Биткоин во утринското тргување(БТК)Со цена поголема од 55.300 УСД、Нејзината пазарна капитализација за прв пат надмина 1 трилион американски долари на 19-ти февруари.。Порастот продолжува и после тоа、1После часови, достигна рекордно ниво од 56.368 американски долари.。

Bitcoin(БТК)Дали е Амазон или Гугл、Сега, кога се етаблираше како предност од 1 трилион долари со технолошки компании како „Епл“、Наследните банки го зголемуваат интересот за обезбедување услуги за чување на криптовалути на клиенти。

Нем(NEM / ПОГЛЕД) Николас Переканос "МикроСтратегијата е почеток на смената на билансите на компанијата кон Биткоин.、Протокот популаризиран од Тесла "

Криптовалута Нем(NEM / ПОГЛЕД)Никола Переканос, раководител на трговија(Никола Пелеканос)„Постојат неколку причини за зголемената цена на Биткоин,、Најистакнатите、Производителот на софтвер MicroStrategy започна、Популаризиран од Тесла、Трендот е да се пренесе корпоративниот биланс на Биткоин како хеџ на инфлацијата “.、Никола Переканос(Никола Пелеканос)Вели。

Нем(NEM / ПОГЛЕД)Г-дин Николас Переканос, раководител на трговија(Никола Пелеканос)

„МикроСтратегијата е почеток на трендот за смена на билансот на состојба на компанијата на Биткоин.、Протокот популаризиран од Тесла "

Американски производител на софтвер、МикроСтратегијата е Биткоин(БТК)Издавање на конвертибилни обврзници за проширување на набавките。202117 февруари、Криптовалута биткоин(БТК)Да се ​​купи、Зголемен износот на конвертибилни обврзници издадени за околу 50%。Купонот е намален на 0%、Ова е биткоин(БТК)Тоа е скоро исто како и да се обложувате директно на пазарот.。

Микростратегија、Скала на издавање на високо квалитетни обврзници од вид конвертибилни обврзници со права за стекнување акции、2021Зголемен од 600 милиони долари објавени на 16 февруари 2014 година на 900 милиони долари (околу 95,3 милијарди јени)、Услови за цена се поставени。Исто така、За купувачи за прв пат、13Доделена опција во рок од неколку дена да направите дополнителни набавки во вкупна вредност од 150 милиони УСД。Нема плаќање камата на конвертибилни обврзници、Се очекува да се соберат вкупно околу 1 милијарда долари、Ова е Bitcoin на сегашното ниво(БТК)Дали е износот што можете да го купите околу 20.000 единици。

Цената на акциите на МикроСтратегија порасна за 600%! !!

Проширување на скалата на изданијата овој пат、Претходниот Bitcoin на MicroStrategy(БТК)Тоа зборува за успехот на инвестицијата。Компанијата、Биткоин со готовина на рака минатото лето(БТК)Започнете со купување、12Повеќе Bitcoin со месечно издавање на обврзници(БТК)Додади、Досега, вкупната инвестиција достигна над една милијарда долари。По 11 август 2020 година, кога МикроСтратегија го најави своето прво купување、Bitcoin(БТК)Цената се искачи 350%。потоа、Цената на акциите на МикроСтратегија е、Какво зголемување за 600%。

MicroStrategy се фокусира на инвестирање во криптовалути за да се зголеми профитот、„Биткоин(БТК)„Набавка и поседување на“ е вториот столб на нашата деловна стратегија。Треба да се напомене дека、За ова издание на конвертибилна обврзница、МикроСтратегија одбива да коментира。

Bitcoin(БТК)Гледајќи ги трендовите во иднина、Трговците се Биткоин(БТК)Изгледа дека не мислите дека покачувањето на цената ќе заврши нагло。

Bitcoin(БТК)За колку твитерџии твитаат、1325% зголемување во споредба со пред една година、Над 38.500 луѓе, највисоко досега

Аналитичарот на ТИЕ, Трејс Далем(Трејс Далем)според、Разговори на социјалните медиуми кои вклучуваат „биткоин“ како клучен збор、238% зголемување од 18 март。

Во последните 24 часа се испратени над 102 000 твитови.、ова е “Уште 30.000 за да се сруши рекордно високо ниво “Исто така е во рамките на опсегот。

Потоа Bitcoin(БТК)Бројот на твитови надмина 38.500, најголем број досега. Број на корисници на Твитер、1Се вели дека пазарот на меурчиња се враќа поради феноменот на прегревање, кој се зголемува за 325% во споредба со пред една година.。

Трага Далем(Трејс Далем)„Секој ден, Биткоин(БТК)За колку твитерџии твитаат、1325% зголемување во споредба со пред една година、Тој достигна рекордно ниво од 38.500 луѓе “.

Altcoin се крева кога започнува фузијата на DeFi и CeFi

Повеќе алт-кованици、Bitcoin(БТК)И Ethereum(ЕТХ)Следен од、Обновена највисоката цена досега、CeFi(Централизирано финансирање)И децентрализиран DeFi(Децентрализирани финансии)Исто така, од силниот пробив на белезите за размена на、DeFi(Децентрализирани финансии)И CeFi(Централизирано финансирање)Altcoin има тенденција да расте кога фузијата на。

Монета за бинанс(БНБ)Е、Паметен ланец Binance(БСЦ)Волуменот се зголеми под влијание на。348.72Забележа ново највисоко ниво за доларот。

Со овој параболичен митинг、Монета за бинанс (БНБ)на Bitcoin(БТК)И Ethereum(ЕТХ)Ја обезбедивме позицијата како трет по големина проект со пазарна капитализација по。

Палачинка(ТОРТА)И Венера(VXS)DeFi како на пр(Децентрализирани финансии)Поврзани проекти、Паметен ланец Binance(БСЦ)Дали е врвна атракција на、По 20,62 американски долари、101.50Забележа ново највисоко ниво за доларот。

Исто така、Ethereum, отворен протокол кој овозможува движење помеѓу блок-синџиритетокенВнимание какоРен(РЕН)Е неодамнешен паметен ланец на бинанс(БСЦ)Со интеграција со、Токенот достигна рекордно ниво од 1,69 американски долари、Стана топ тема。

Насдак, NYујорк Дау, С во економијата на САД со кои се соочува ефектите од пандемијата на короната и зголемувањето на невработеноста&Кои се индикаторите и текстурата на P500?

Традиционалниот пазар оваа недела завршува во хаотична состојба。

Петок традиционален пазар、По главниот индекс го достигнува највисокиот、Во економијата на САД кои се соочуваат со ефектите на пандемијата и зголемувањето на невработеноста、Неделата ја заврши во хаотична состојба。

Nasdaq порасна 0,07%、NYујорк Дау беше рамен。

С.&P500 падна 0,19%。

Импулсот на пазарот на бикови на виртуелни валути воопшто, вклучувајќи ги Bitcoin и Altcoin、Дали ќе продолжи до почетокот на неделава?

Бидејќи традиционалниот пазар достигнува крајот на неделата、Bitcoin(БТК)И нахаканиот интензитет зад издигнувањата на алткоинот не покажува знаци на намалување。

Според неодамнешните историски податоци、2021Биткоин на годината(БТК)Подемот има тенденција да се случи на почетокот на неделата、Многу аналитичари、Биткоин, врвен ранг во дигиталните средства(БТК)Мисли може да го достигне нивото од 60 000 американски долари за време на викендот。

Бидејќи крипто-секторот работи и работи 24 часа на ден、Пазарот секогаш се движи некаде на планетата。

Кога сегашниот пазар на бикови ќе добие широко распространето внимание од индивидуални и институционални инвеститори、Трендот на помал обем на тргување за време на викендот се чини дека веќе не функционира。

Ethereum(ЕТХ)Цената останува под 2.000 УСД、Уште достигнува рекордно ниво од 1.974 УСД。

Приносите што ги добивате со обложување на ЕТХ 2.0、Ethereum(ЕТХ)Силното проширување на побарувачката е движечка сила за институционалните инвеститори активно да инвестираат。Исто така, DeFi рапидно расте со ETH 2.0.(Децентрализирани финансии)Се поголем е нахакан глас дека тие исто така се длабоко заинтересирани да учествуваат во секторот.。

некласифицирани8 најнови статии

Веб-страница за курација на криптовалути

„Веб-страница на светска виртуелна валута / криптографска валута / нова меѓународна дигитална валута глобален портал“

Глобално компатибилна виртуелна валута, крипто валута, блокчејн, тип на социјални мрежи, сеопфатна сумарна информација за порталот

Сеопфатна страница за вести за крипто средства, светска база за пренос на информации(Глобална страница)Големи брендови за виртуелна валута, имиња, видови, карактеристики, рангирање, стапка на промена, ликвидност, цени, начини на набавка, пазарна вредност, графикони во реално време, материјали, рангирање на волумен, итн. Технологија / технологија на блокчејн, трговија / купување / продажба на дигитални валути Корисни вести, колумни, теми, написи, споделување информации и ширење на вируси до луѓето ширум светот како страница за вести на сите криптовалути

Ајде да одиме на Месечината со вас како супер трговец со трговци
Виртуелна валута / крипто средства Интернет-страница на меѓународен глобален портал
Гвмг - Глобална група за маркетинг на вируси

CTR IMG
error: Alert: Content is protected !!